top of page

Wat is lacrosse?

wat is lacrosse?

Lac-watte?  Lacrosse natuurlijk! Lacrosse is één van de oudste teamsporten ter wereld, toch klinkt het niet zo bekend in de Vlaamse mond.  Maar wat is het eigenlijk?

Geschiedenis en adrenaline op het veld

Deze adembenemende sport brengt zowel geschiedenis als adrenaline naar het veld. Lacrosse is alles behalve een ordinaire sport. Het is een cultuur fenomeen dat teruggaat tot de oudste tradities  van de inheemse volkeren in Noord-Amerika. 

De opwinding van de sport kan je zelf ervaren op het veld! Je zult je verbazen over de behendigheid van het vangen, dragen en passen van de bal terwijl je samenwerkt met je teamgenoten om doelpunten te scoren die de geschiedenis in gaan. Of je nu een doelpuntenmachine wilt zijn die het net doet trillen of een verdedigende rots die geen bal voorbij laat gaan, lacrosse biedt een plek voor iedereen om te schitteren. Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Het spel

Veldlacrosse is de meest gespeelde versie van lacrosse, maar zeker niet de enigste! Zo bestaat er in de lacrossewereld ook sixes, box lacrosse en meer! 

Bij veldlacrosse spelen de teams 10 tegen 10 op het veld. Deze spelers staan verdeeld over hun eigen posities. Zo heb je telkens één goalie, drie verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. In totaal mag je per team met zo'n achttien spelers opdagen op een wedstrijd. De wisselregels hierbij zijn vergelijkbaar met die van veldhockey. Met andere woorden: je mag onbeperkt spelers wisselen op en af het veld. De speler mag pas op het veld komen als een andere speler van het veld is afgelopen. 

Hier bij Leopards Lacrosse hebben we drie teams; een jeugd-, vrouwen- én mannenteam. Elk van deze teams heeft zijn eigen set aan regels. Voor informatie over het spel neem je best eens een kijkje op de website van Belgium Lacrosse.

Voor meer informatie over de mannen- of vrouwenregels in lacrosse check je de website van World Lacrosse.

DSC_0083_edited.jpg
bottom of page