top of page
jeugd

de jeugd

De jeugdspelers zijn tussen 8 jaar en 15 jaar oud.

Meisjes kunnen vanaf de leeftijd van ongeveer 12 jaar ook al meetrainen met de dames. Meedoen aan de dames competitie is mogelijk vanaf de leeftijd vanaf 14 jaar of 13 jaar mits speciale toestemming van de ouders. 

De jongens kunnen vanaf 12 jaar meetrainen met de heren.  Meedoen aan de heren competitie is voor hen mogelijk vanaf 15 jaar of 14 jaar mits speciale toestemming van de ouders.   

Trainen doen ze op dinsdag en vrijdag van 18u30 tot 19u30.

​Aangezien er heel weinig lacrosse clubs zijn in België met een jeugdwerking, is er momenteel nog geen jeugdcompetitie voorzien. Onze jeugd wil uiteraard ook graag wedstrijden spelen en daarom is er in onderling overleg tussen de clubs en met de BLF (Belgian Lacrosse Federation) beslist om 'youth days' te houden. Dit zijn kleine toernooien waar de verschillende ploegen tegen elkaar spelen. Deze verlopen in een heel gezellige en gemoedelijke sfeer en iedere jeugspeler mag deelnemen.  

We krijgen ook uitnodigingen om deel te nemen aan toernooien in Nederland. Indien er voldoende interesse is bij de jeugdspelers schrijven we ons ook hier voor in. 

Deelname aan een belgische Youth Day is gratis. Het bestuur organiseert de deelname aan de Youth Days en uiteraard kan je carpoolen op de dag van het event.  We hopen natuurlijk dat alle ouders regelmatig meegaan om te supporteren.

Ook onze club organiseert een Youth Day. Deze gaat meestal door in April op onze trainingslocatie. De juiste datum kan terugvinden in de agenda

Onze jeugdspelers volgen grotendeels de regels van de dames competitie. De regels van dames lacrosse vind je op de

pagina's over onze damesploeg

 

 

 

 

 

 

Kom je eens proberen ?

Dan heb je geen uitrusting  nodig. Sportieve kleding en sportschoenen (eventueel voetbalschoenen) zijn dan voldoende. Je kan de andere benodigdheden  lenen.

Word je lid van onze club ? 

dan kan je uiteraard in het begin nog wel een stick lenen maar vragen we toch om er 1 aan te kopen.  We helpen je graag aan goede websites waar je deze kan kopen.  (er zijn sticks in verschillende prijsklasses - onze trainers helpen je graag indien je vragen hebt over de aanschaf van een stick)

Daarnaast dient elk lid een mondbit te kopen als je toernooien of wedstrijden speelt. 

BMNDP : Belgian Mens National Development Program 

om de sport in België te laten groeien is er vanuit de BLF (Belgian Lacorsse Federation) een programma opgezet om jongens vanaf 12 jaar wat extra uitdaging te geven. Op regelmatige basis organiseren ze trainingen voor U15  spelers en U19 spelers. 

Wanneer er mogelijkheden zijn nemen ze met deze teams ook deel aan toernooien. 

Een aantal van onze spelers neemt hier op regelmatige basis aan deel maar inschrijven voor deze groepen gebeurt op individuele basis. De communicatie en uitnodigingen voor trainingen en toernooien gebeurt door de trainers en organisatoren van het BMNDP rechtstreeks naar de spelers die in aanmerking komen. Als club krijgen we deze communicaties ook en proberen we deze ook door te sturen om te vermijden dat er spelers geen uitnodiging krijgen. 

Uiteraard weten we als club graag welke leopards deelnemen aan deze trainingen maar inschrijven gebeurd rechtstreeks bij het BMNDP volgens de link in de uitnodiging of door te antwoorden op de mail naar het BMNDP . 

Als je nog vragen hebt over deze organisatie, over de trainingen, ... kan je contact opnemen met het BMNDP of het bestuur van de Leopards.   

bottom of page