top of page
TOP
Grunge Blackboard Transparent

onze club

staat voor vriendschap, sfeer, vertrouwen en respect.

We spelen competitie om te kunnen lacrossen, om onze sterkte als team te tonen en uiteraard geven we ons elke wedstrijd volledig om op een eerlijke manier te winnen.     

als bestuur

als bestuur

vinden we meedoen belangrijker dan winnen, verkiezen we een leuke groepssfeer boven trofeeën maar zullen we al onze spelers stimuleren om te sporten en om op een fair play manier te 'vechten' voor de overwinning. 

We staan achter het concept van 'What happens on the field, stays on the field' en dus bedanken we onze tegenspelers en de umpires na elke wedstrijd en gaan we ze groeten om dan samen nog wat na te genieten van de sportieve dag en om vriendschappen te vieren. 

Bert Jacques                             Voorzitter                                                            

Katleen Van den Bosch         Secretaris                                                         

Kristien Rombouts                 Vertrouwenspersoon                

Inge Smets                          penningmeester

Marc De Leye                      onder-voorzitter

Grunge Blackboard Transparent

onze geschiedenis

In 2015 besliste de gemeente Lubbeek om een nieuwe sport te introduceren in onze gemeente. Het plan bestond erin deze sport gedurende 2 jaar te promoten en steunen. Gezien het bestaande grote aanbod in onze regio werd er uitgekeken naar 'iets nieuw'. Door de beperkte beschikbaarheid van de sportzalen in Lubbeek werd er geopteerd voor een buitensport.  Na wat research werd er gekozen voor 'Lacrosse' en werd het 'Start-to-Lacrosse'.

Via verschillende 'clinics' in de Lubbeekse scholen, sportkampen en de jaarlijkse sportdag werd Lacrosse voorgesteld aan de jeugd in Lubbeek. Daarnaast werd er het eerste jaar ook een maandelijkse training voorzien voor de liefhebbers. 

Na 1 jaar werd de vraag van de jeugdspelers om meer te training te krijgen zo groot dat ook zij, na de dames, een wekelijkse training kregen. Voor de dames was dit echter onvoldoende om aan hun enthousiasme te voldoen en dus werden zij voor seizoen 2016-2017 voor het eerst ingeschreven voor de competitie en gingen ze hiervoor 2x per week trainen. 

Na 2 succesvolle jaren werd het project door de Gemeente, zoals voorzien, afgerond. Een groep ouders, enthousiast door het enthousiasme van hun kinderen, heeft toen de fakkel van de gemeente overgenomen. En zo werd de Lubbeek Leopards vzw een volwaardige en onafhankelijke sportclub in de Lubbeekse regio. 

We hebben momenteel 3 groepen spelers: 

Dames -  trainen vanaf 12 jaar - competitie vanaf 13 jaar 

Heren   -  trainen vanaf 12 jaar - competitie vanaf 14 jaar

Jeugd    -  vanaf 8 jaar tot 15 jaar

Ja, je hebt het goed gezien: er is een overlap: spelers die nog kunnen meedoen met de jeugd vragen we om dit ook te doen. Hier wordt wordt de technische basis aangeleerd op hun niveau. Met deze groep kunnen ze, in aanloop naar eventueel competitie spelen ook deelnemen aan de youth days.    

onze geschiedenis
bottom of page