top of page
heren

de heren

In augustus 2017 hebben we een herenploeg opgericht op veelvuldige vraag van een aantal jongens.

De eerste ervaring in de heren competitie vorig jaar, heeft onze mannen gemotiveerd om ook dit jaar terug deel te nemen. Voorlopig hebben we nog onvoldoende spelers om een eigen ploeg in te schrijven en dus vormen we een team met de heren uit Buggenhout Trainen doen ze  meestal in hun eigen clubs (op dinsdag en vrijdag van 19u30 tot 21u30) met nu en dan een gezamenlijke training op een af te spreken plaats (Korbeek-Lo of Buggenhout).

 

​Lacrosse voor Heren is een full contact sport. Dit betekent dat ze spelen met een beschermende uitrusting waaronder helm, handschoenen, schouderbescherming, elleboogbeschermers, ... Beginnende spelers kunnen altijd materiaal van de club lenen.  

Meer informatie over de regels voor heren lacrosse vind je in de bijlage hieronder. 

Kom je eens proberen ?

Dan heb je geen uitrusting  nodig. Sportieve kleding en sportschoenen (eventueel voetbalschoenen) zijn dan voldoende. Je kan de andere benodigdheden  lenen.

Word je lid van onze club ? 

dan kan je uiteraard in het begin nog wel een stick lenen maar vragen we toch om er 1 aan te kopen.  We helpen je graag aan goede websites waar je deze kan kopen.  (er zijn sticks in verschillende prijsklasses - onze trainers helpen je graag indien je vragen hebt over de aanschaf ervan)

Daarnaast dient elk lid een mondbit te kopen als hij toernooien of wedstrijden speelt. 

De heren uitrusting is veel uitgebreider dan dames of jeugd en bijgevolg ook duurder.  Uiteraard kan je dit ook lenen van de club. Wil je graag eigen materiaal aankopen, overleg dan zeker met de trainers waar je best eerst in investeert.  

Ter info: handschoenen is het eerste element dat ook op training zeer nuttig is. 

BMNDP : Belgian Mens National Development Program 

om de sport in België te laten groeien is er vanuit de BLF (Belgian Lacorsse Federation) een programma opgezet om jongens vanaf 12 jaar wat extra uitdaging te geven. Op regelmatige basis organiseren ze trainingen voor U15  spelers en U19 spelers. 

Wanneer er mogelijkheden zijn nemen ze met deze teams ook deel aan toernooien. 

Een aantal van onze spelers neemt hier op regelmatige basis aan deel maar inschrijven voor deze groepen gebeurt op individuele basis. De communicatie en uitnodigingen voor trainingen en toernooien gebeurt door de trainers en organisatoren van het BMNDP rechtstreeks naar de spelers die in aanmerking komen. Als club krijgen we deze communicaties ook en proberen we deze ook door te sturen om te vermijden dat er spelers geen uitnodiging krijgen. 

Uiteraard weten we als club graag welke leopards deelnemen aan deze trainingen maar inschrijven gebeurd rechtstreeks bij het BMNDP volgens de link in de uitnodiging of door te antwoorden op de mail naar het BMNDP . 

Als je nog vragen hebt over deze organisatie, over de trainingen, ... kan je contact opnemen met het BMNDP of het bestuur van de Leopards.   

bottom of page